Klubben

Veteranbanen Bryrup – Vrads drives af en klub af frivillige medlemmer, som står for banens drift, vedligeholdelse af kørende materiel, skinnelegeme og bygninger m.m.

Det er en stor opgave at vedligeholde vogne, lokomotiver, spor og bygningerne. Uanset hvor godt vi passer materiellet, vil der altid være noget der slides, ruster eller skal renoveres. Det er sjældent at vi kan købe reservedele til materiellet, så en stor del af komponenterne må vi fremstille på eget værksted eller ude i byen.

Til at hjælpe os med dette har vi 3 spor i en remise (værksted), som er isoleret og opvarmet. En maskine afdeling med drejebænk og fræser. Snedkerbod til træarbejde med div. maskiner. En vognhal så materialet kan holde tørt om vinter så slid fra vind og vejr mindsket. 

Så mange af klubbens medlemmer arbejder med vedligeholdelse, men vi skal også køre med toget. 

Udover vedligeholdelse af materiellet køre vi også med toget.

Medlemmer kører også de mange togafgange vi har hvert år. Hver dag skal toget efterses, klargøring af lokomotiv, salg af billetter, og frem for alt passagerernes sikkerhed. 

For mange børn er det deres første køretur med tog, og det er dejligt at opleve deres begejstring, og høre de glade barnestemmer. Mange ældre kan fortælle om deres egne oplevelser med toget, af samme slags som veteranbanens, somme tider næsten med tårer i øjnene. Det er dejligt at møde de mange glade passagerer.

Ja, mange medlemmer deltager såmænd både i vedligeholdelse og togdrift.

Klubbens medlemmer er en blandet skare. Hos os finder du lægen, tandlægen, postbuddet, bankassistenten, frisøren, landmanden, lastbilchaufføren, købmanden, revisoren, tømreren, smeden, elektrikeren, maskinarbejderen, mekaniker og også nogle få medlemmer, som arbejder med jernbanedrift til daglig.

En broget skare, hvor vi har plads til alle, der har lyst til at yde et stykke arbejde og nyde et godt kammeratskab. For ud over at vi interesserer os for banens drift, er klubben også et dejligt fristed og bliver hurtigt en del af vores ”familie”.

Der er klubaften hver torsdag aften kl. 19.00. Derudover arbejdes der hver lørdag fra kl. 09:00 i remisen i Bryrup.
Har du lyst til at se hvad vi laver og måske blive en del af fællesskabet så kig indenfor en torsdag aften eller skriv til os

Alle kan noget vi har brug for, og vi har brug for alle der vil noget.

Scroll to Top